Λαχταριστά χοιρινά φιλετάκια με σώς μελιού
Για πάμε για μια “υπερλαχταριστή” συνταγή που θα σας τρελάνει!!!
Ποιος δεν λατρεύει το μέλι;
Το μέλι είναι μόνο για γλυκές συνταγές;
Φυσικά και όχι για πάμε να δούμε!!!
Υλικά για 3 άτομα
- 3 χοιρινά φιλετάκια (450-500γρ) καθαρισμένα από τις ίνες και το λίπος τους
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι ξηρό
- μανιτάρια 200γρ
- ½ φλ. χυμό λεμονιού
- 4 (κοφτές) κουταλιές μέλι
- 4 κοφτές κουταλιές μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το δεντρολίβανο , το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και τρίβουμε με το μίγμα τα φιλετάκια.
- Υστέρα τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το μέλι , την μουστάρδα και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν .
- Μετα ρίχνουμε και τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά .
- Μόλις γίνουν τα φιλετάκια τα βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω τους.
Πρόταση σερβιρίσματος με πατάτες φούρνου ή ρύζι ή πουρέ γλυκοπατάτας για τους πιο τολμηρούς !!
Διατροφική αξία ανά 250 γρ /μερίδα
Θερμίδες : 335 kcal
Λίπος :12 gr
Υδατάνθρακας :12 gr
Πρωτεΐνη:41 gr
Bon Appetit!!