Μπιφτέκια κοτόπουλο με βρόμη, γεμιστά με ανθότυρο
Μια νοστιμότερη εκδοχή της κλασικής συνταγής για μπιφτέκια κοτόπουλο και αρκετά θρεπτική καθώς ενισχύεται με λαχανικά.
Για όσους τολμηρούς, θέλουν να πειραματιστούν και να έχουν κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον στην καθημερινότητά τους.
Και αν αναρωτιέσαι αν το κρέας είναι υγιεινό ή είναι προτιμότερο να ακολουθήσεις μια πιο plant based προσέγγιση διάβασε περισσότερα εδώ.
Οπότε πάμε να δούμε τα απλά βήματα για την συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις.
Υλικά
- 500γρ. άπαχο κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1κ.γ ξύδι
- 1κ.γ μουστάρδα
- 1κ.γ ρίγανη
- 4ΚΣ νιφάδες βρόμης
- 1ΚΣ μαϊντανό
- 1κ.γ πάπρικα
- ½κ.γ μπούκοβο
- 150γρ ανθότυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά.
- Τρίβουμε στο παχύ μέρος του τρίφτη την ντομάτα και το κρεμμύδι.
- Τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ανθότυρο.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια καλά το μείγμα.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια, περίπου 120-130 γρ, στο κέντρο τους βάζουμε ένα μπαστουνάκι ανθότυρο.
- Ψήνουμε στους 170οC για περίπου 50 λεπτά.
*Εναλλακτικά ψήνουμε και στο air fryer αν διαθέτουμε ή σχαροτήγανο και από τις 2 πλευρές.*
Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο γευστικό και ολοκληρωμένο μπορείς να συνοδεύσεις με την απολαυστική & δροσερή σως φέτας (Δες εδώ την Συνταγή)
Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να φτιάξεις διπλάσια ποσότητα από την συνταγή και να την μεριδοποιήσεις για να έχεις έτοιμα γεύματα για όλη την εβδομάδα.
Το κλειδί, αν θέλεις να έχεις τον έλεγχο της Διατροφής σου και των γευμάτων που επιλέγεις, είναι η καλή προετοιμασία και ο προγραμματισμός οπότε “των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.
Διατροφική Αξία:
- 429 kcal
- Υδατάνθρακες: 11,2 g
- Πρωτείνες: 39 g
- Λιπαρά: 24,5 g
- Φυτικες ίνες; 1 g
Bon Appetit!!
Για περισσότερες συνταγές μπορείς να δεις ΕΔΩ