ΣΟΥΦΛΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Για τους λάτρεις του Σουφλέ αλλά και όσους δυσκολέυονται να κατανάλωσουν το μπρόκολο σκέτο ή σε σαλάτα έχουμε την τέλεια εναλλακτική. Μία ελαφριά εκδοχή για βραδίνο ή μεσημεριανό γέυμα..
Μερίδες: 3-4
Υλικα
1 μέτριο μπρόκολο
3 μέτριες πατάτες
120 ml γάλα ελαφρύ
1 αυγό
40 γρ κίτρινο τυρί μέχρι 10% λιπαρά τριμμένο
Αλατι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το μπρόκολο , το απλώνουμε σε ένα ταψάκι , ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι, αλάτι πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 180οc για περίπου 20 λεπτά
- . Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε τις πατάτες , τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε.
- Προσ[παθούμε να δημιουργήσουμε πουρέ ,προσθέτοντας το γάλα και το μοσχοκάρυδο.
- . Προσθέτουμε το αυγό και την μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε εώς ότου σφίξει ο πουρές.
- Απλώνουμε πάνω από το ψημένο μπρόκολο , τον πουρέ και έπειτα το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
- . Ψήνουμε στους 200 στον αέρα έως ότου δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα
Διατροφική Αξία ανά μερίδα( 140 γρ)
180 cal
Υδατάνθρακες: 40 γρ
Πρωτείνες: 7,29 gr
Λιπαρά: 2.25 gr
Φυτικές ίνες: 7,75 gr
Καλή σας Απόλαυση!!!
Γράφει η Καρανάσου Χριστινα