Κρέπες βρώμης

1 min reading time

Συνταγή εύκολη και νόστιμη που θα σας κάνει να καταλάβετε πως ένα τόσο ωραίο γλυκό μπορεί να είναι και τόσο πλούσιο διατροφικά. Μία παραλλαγη της κλασσικής συνταγής κρέπας που ξέραμε μέχρι τώρα πλόυσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή θερμιδικά.

 

CHO: 8GR     F: 2,5      P: 3,7      KCAL: 75kcal

 

Υλικά για 6 κρέπες:

80γρ βρώμης

80ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

2 αυγά

 

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε την βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να πάρει την μορφή αλευριού
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μπλέντερ τα αυγά και το γάλα αμυγδάλου και αν θέλουμε stevia και κανέλα
  • Ζεσταίνουμε σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι το οποίο με ένα χαρτί κουζίνας το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι
  • Όταν ζεσταθεί το λάδι καλά, βάζουμε μικρές ποσότητες από το δείγμα στο τηγάνι ώστε να βγουν 8 Κρέπες.
  • Τις αφήνουμε για λίγο από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και τόσο όσο χρειάζεται ώστε να παραμείνουν αφράτες.

 

  • Στην παραπάνω φωτογραφία οι Κρέπες έχουν συνοδευτεί με κρέμα φουντουκιού με stevia

 

  • Tips:

 

  • Είναι καλύτερο το μείγμα να χτυπηθεί με μπλέντερ και όχι στο χέρι έτσι ώστε να βγουν οι Κρέπες μας πιο αφράτες
  • Εάν τις συνοδεύσετε με κάτι γλυκό μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα λίγο stevia και λίγο κανέλα για πιο έντονη γεύση και ώστε να νιώθετε λιγότερη έντονη την μυρωδιά του αυγού

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now