5 Απλά βήματα για να αποφύγεις το Alzheimer

Η νόσος του Alzheimer χαρακτηρίζεται από προοδευτική βλάβη των νευρικών κυττάρων και των συνδέσεών τους. Οι σοβαρές επιπτώσεις αυτής της νόσου είναι η απώλεια μνήμης, οι διαταραχές της σκέψης, οι δυσκολίες στη λεκτική επικοινωνία, ακόμα και αλλαγές στην προσωπικότητα.
Ένα άτομο με τη νόσο του Alzheimer μπορεί να ζήσει από δύο έως 20 χρόνια μετά τη διάγνωση.
 
Ένας αριθμός παραγόντων επηρεάζει την πιθανότητα ανάπτυξης νόσου Αλτσχάιμερ. Ορισμένους από αυτούς τους παράγοντες δεν μπορείτε να τους ελέγξετε, όπως η ηλικία, το φύλο και το οικογενειακό ιστορικό.
 
Αλλά υπάρχουν κάποια σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειωθεί ο κίνδυνος. Όπως αποδεικνύεται, οι στυλοβάτες ενός υγιεινού τρόπου ζωής – άσκηση, έλεγχος του Σωματικού Βάρους, και σωστή Διατροφή – φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο της νόσου Alzheimer.
 
Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 απλά βήματα για να μειώσεις τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer.
 
Αν και δεν υπάρχουν αλάνθαστοι τρόποι για την πρόληψη της νόσου του Alzheimer, ακολουθώντας τα παρακάτω πέντε βήματα μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο για την ασθένεια αυτή – καθώς και να ενισχύσετε την γενική σας υγεία.
 

 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.
  Μείωσε τις θερμίδες που καταναλώνεις και αύξησε την σωματική σου δραστηριότητα, αν πρέπει να ρίξεις μερικά κιλά το Σωματικό σου βάρος. Αν σου φαίνεται δύσκολο μπορείς να εμπιστευτείς έναν επαγγελματία Διαιτολόγο Διατροφολόγο ή έναν γυμναστή για να σε καθοδηγήσει βήμα βήμα σε όλη την πορεία σου.
 • Ελέγξτε την περιφέρεια της μέσης σου.
  Για να μετρήσετε με ακρίβεια την περιφέρεια της μέσης σας, χρησιμοποιήστε μια μεζούρα γύρω από το στενότερο μέρος της μέσης σας (συνήθως το μέσο ανάμεσα στο τελευταίο πλευρό και του ομφαλού).
 • Φάτε προσεγμένα.
  Δώστε έμφαση στα πολύχρωμα, γεμάτα βιταμίνες λαχανικά και φρούτα, τα προϊόντα ολικής αλέσεως, πηγές πρωτεϊνών όπως τα ψάρια, τα άπαχα πουλερικά και τα όσπρια. Παράλληλα επιλέξτε υγιεινές επιλογές λίπους με προσοχή στην ποσότητα καθώς αποφέρουν αρκετές θερμίδες. Επίσης, μειώστε περιττές θερμίδες από τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα επεξεργασμένα δημητριακά όπως το άσπρο ψωμί ή άσπρο ρύζι, ανθυγιεινά λίπη, τα τηγανητά και τα ‘’γρήγορα’’ τρόφιμα, καθώς και το ανόητο τσιμπολόγημα.
 • Ασκηθείτε τακτικά.
  Αυτό το απλό βήμα κάνει σπουδαία πράγματα για το σώμα σας. Η τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθά στον έλεγχο του βάρους, της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης.
  Μέτρια έως έντονη αερόβια άσκηση (περπάτημα, κολύμβηση, ποδηλασία, κωπηλασία) μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του συνολικού σωματικού και κοιλιακού λίπους με την πάροδο του χρόνου.
 • Παρακολουθείστε τακτικά τους σημαντικούς αριθμούς για την υγεία σας.
  Επιπλέον για να παρακολουθείτε το βάρος και την περιφέρεια της μέσης σας, ρωτήστε το γιατρό σας αν οι τιμές της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα σας είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια.
  Η Άσκηση, η απώλεια βάρους, αν χρειάζεται, αλλά και τα φάρμακα (αν είναι απαραίτητα) μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε αυτούς τους αριθμούς μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now