Healthy Σπιτικό Γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής

Μία παραλλαγή της κλασικής, σπιτικής, συνταγής που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Παραμένει ωστόσο το ίδιο εύγεστη!
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια λεπτά
200 γρ κριθαράκι ολικής
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Λίγο κρασί για σβήσιμο
Νερό για το ταψί
7-8 ντοματίνια
Ελαιόλαδο
4 κλωναράκια θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί , ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιών.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι ολικής άλεσης σε λαδωμένο ελαφρώς, με πινελάκι σκεύος ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο με την σάλτσα του.
- Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού. Προσθέτουμε νερό για να είναι πιο ελαφρύ , μέχρι να έχει καλυφθεί το κριθαράκι κατά 1-2 εκ.
- Βάζουμε το γιουβέτσι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Διατροφική Αξία(Ανα μερίδα):
472 kcal
Υδατάνθρακες:33 g
πρωτείνες: 36 g
Λιπαρά:21 g
Δοκιμάστε το και θα μας θυμειθείτε!!
Καλή σας Απόλαυση!!
Γράφει Η Καρανασου Χριστίνα