Vegetarian Burger με μανιτάρι Portobello και αβοκάντο

Portobello mushroom and portobello burger
1 min reading time

Τα μανιτάρια Portobello αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφαγικά μπιφτέκια. Αυτή η συνταγή συνοδεύει τα τηγανητά ή ψητά μανιτάρια Πορτομπέλο με μια τέλεια δροσερή σάλτσα αβοκάντο και γιαουρτιού.

 

Για ένα vegan και μη γαλακτοκομικό μπιφτέκι μανιταριών portobello, παραλείψτε τη σάλτσα γιαουρτιού ή φτιάξτε το με μη γαλακτοκομικό γιαούρτι σόγιας ή γάλα καρύδας.

Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί ένα γεύμα κατάλληλο για καλοκαίρι μιας και θα φροντίσει να μασ χορτάσει αλλά χωρις να μασ φουσκώσει. Στην συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε ότι εσείς προτιμάτε καλύτερα όπβς για παράδειγμα φύλλα μαρουλιου, σπανάκι, κομμένες φέτες ντομάτας και άλλα πολλα.

 

Διατροφικά Στοιχεία:

Kcal: 443           CHO: 44γρ     FAT: 27γρ     PRO: 10gr

 

Υλικά:

  • 4 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο, αφαιρέθηκαν τα κοτσάνια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1/2 ίντσας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ψωμάκια χάμπουργκερ, ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 4 ψητές κόκκινες πιπεριές σε βάζο, προαιρετικά
  • Μαρούλι, προαιρετικά
  • Φέτες ντομάτας, προαιρετικά

 

Εκτέλεση:

 

  • Αλείψτε ελαφρά τα μεμονωμένα μανιτάρια και τις φέτες κρεμμυδιού με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίστε τις φέτες των μανιταριών και του κρεμμυδιού με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. κρατήστε το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε τα μανιτάρια πορτομπέλο που έχετε λαδώσει και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν τελείως, για 8 με 10 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά.
  • Μόλις ψηθούν πλήρως τα μανιτάρια πορτομπέλο, τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο, με την κοιλότητα προς τα πάνω, και σκεπάστε τα μανιτάρια ελαφρά με μια χαρτοπετσέτα ή ένα πανί κουζίνας για να διατηρηθούν ζεστά.
  • Στο ίδιο τηγάνι ή τηγάνι γκριλ, μαγειρέψτε τις φέτες κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές, περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντάς τις περιστασιακά.
  • Όσο ψήνονται τα κρεμμύδια, αρχίστε να ετοιμάζετε το αβοκάντο και τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μισό από το αβοκάντο, το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πολτοποιήστε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη.
  • Για να σερβίρετε και να συναρμολογήσετε τα μπιφτέκια portobello σας, ρίξτε με κουτάλι τα κρεμμύδια και τις προαιρετικές ψητές κόκκινες πιπεριές στις ψητές κοιλότητες των μανιταριών, χωρισμένες ίσα.
  • Απλώστε το λείο μείγμα αβοκάντο στον πάτο κάθε ψωμιού και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω τα γεμιστά μανιτάρια. Γεμίστε κάθε μπιφτέκι με το υπόλοιπο αβοκάντο σε φέτες και τυχόν πρόσθετα μπιφτέκια λαχανικών που θέλετε.

 

Και ποιο είναι το καλύτερο συνοδευτικο για Burger; Εννοειται οι τηγανιτες πατάτες για τις οποίες σας έχουμε την πιο νόστιμη και υγιεινή λύση.

Τηγανιτές πατάτες φούρνου

Η Συνταγή που κάνει τις πατάτες φούρνου να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τηγανιτές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now