Κοτόπουλο με κρέμα τυριού, μουστάρδα και μανιτάρια

1 min reading time

Βαρέθηκες να φτιάχνεις κοτόπουλο ψητό;;

Ε τότε σου έχουμε μια απόλυτα υγιεινή και γευστική συνταγή!!!!

Η NUTRIPASS έχει την λύση, για πάμε να δούμε!!

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα light
  • 3 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό
  • 1 κουτ.γλ. κάρι σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 2 κουτ.σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και απο τις 2 πλευρές για 7- 8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το Κάρι και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια σοτάροντας το μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Ύστερα σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοολ προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό.
  4. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα light με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βγάζουμε το καπάκι από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο το μείγμα κρέμας τυριού και ανακατεύουμε τη σάλτσα να ενωθεί με το κοτόπουλο.
  7. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Διατροφική Αξία ανα μερίδα ~200-220γρ

400 kcal

Πρωτείνες: 40g

Υδατάνθρακες: 11g

Λίπος: 29g

 

Bon Appetit!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now