Κοτόπουλο με κρέμα τυριού, μουστάρδα και μανιτάρια
Βαρέθηκες να φτιάχνεις κοτόπουλο ψητό;;
Ε τότε σου έχουμε μια απόλυτα υγιεινή και γευστική συνταγή!!!!
Η NUTRIPASS έχει την λύση, για πάμε να δούμε!!
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 100 γρ. τυρί κρέμα light
- 3 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό
- 1 κουτ.γλ. κάρι σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 2 κουτ.σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και απο τις 2 πλευρές για 7- 8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το Κάρι και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια σοτάροντας το μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Ύστερα σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοολ προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα light με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε το καπάκι από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο το μείγμα κρέμας τυριού και ανακατεύουμε τη σάλτσα να ενωθεί με το κοτόπουλο.
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Διατροφική Αξία ανα μερίδα ~200-220γρ
400 kcal
Πρωτείνες: 40g
Υδατάνθρακες: 11g
Λίπος: 29g
Bon Appetit!!