Πανεύκολη Σπιτική Τορτίγια

Πανεύκολη Σπιτική Τορτίγια
1 min reading time

Ο λόγος που επιλέξαμε αυτή την συνταγή είναι γιατί έχει πολύ εύκολη προετοιμασία, είναι χορταστική και σε σχέση με του εμπορίου περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και πολύ λιγότερες θερμίδες.

Το φαγόπυρο είναι ένα ψευδοδημητριακό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα, και έχει σημαντικά ωφέλη για την υγεία όπως ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης του.

Επίσης δεν περιέχει γλουτένη άρα μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη) ή δεν την προτιμούν.

 

Υλικά (5 τορτίγιες) : 

150 γρ. φαγόπυρο

3 κούπες νερό

1 πρέζα αλάτι

1κ.γ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

 

Διατροφική αξία ανα 100γρ. (1 τορτίγια):

Kcal: 100

Υδατάνθρακας: 20g

Πρωτεϊνη: 4g

Λιπαρά: 0, 6g

Φυτικές Ίνες: 2,7 g

 

Σημείωση: το μέλι/ σιρόπι σφενδάμου το βάζουμε γιατί το φαγόπυρο πικρίζει λίγο για να σπάει.

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό και το φαγόπυρο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά αφού έχει μουλιάσει το φαγόπυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
  • Ρίχνουμε λίγη λίγη ποσότητα στο τηγάνι ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε (περίπου 100γρ / 1 τορτίγια), δεν θέλουμε να κάψει το τηγάνι έχουμε μεσαία φωτιά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και απο τις δύο πλευρές όταν πάρει λίγο χρώμα την βγάζουμε. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες.
  • Έτοιμες! Βγαίνουν γύρω στις 5 τορτίγιες.

Αν δεν θέλουμε να τις καταναλώσουμε όλες, τις αποθηκεύουμε ψυγείου και συντηρούνται για 2 εβδομάδες.

 

 

Καλή Απόλαυση!!!

 

Γράφει η Εβελίνα Σιδέρη,

IG:  https://www.instagram.com/evelinasidery/ 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now