Healthy Σπιτικό Γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής

Healthy Σπιτικό Γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής
1 min reading time

Μία παραλλαγή της κλασικής, σπιτικής, συνταγής  που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Παραμένει ωστόσο το ίδιο εύγεστη!

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ:

 

500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια λεπτά
200 γρ κριθαράκι ολικής
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Λίγο κρασί για σβήσιμο
Νερό για το ταψί
7-8 ντοματίνια
Ελαιόλαδο
4 κλωναράκια θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές
  • Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνουμε με κρασί.
  •  Όταν εξατμιστεί το κρασί , ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιών.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι ολικής άλεσης σε λαδωμένο ελαφρώς, με πινελάκι σκεύος ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο με την σάλτσα του.
  • Πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια θυμαριού. Προσθέτουμε νερό για να είναι πιο ελαφρύ , μέχρι να έχει καλυφθεί το κριθαράκι κατά 1-2 εκ.
  • Βάζουμε το γιουβέτσι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Διατροφική Αξία(Ανα μερίδα):

472 kcal

Υδατάνθρακες:33 g

πρωτείνες: 36 g

Λιπαρά:21 g

 

Δοκιμάστε το και θα μας θυμειθείτε!!

Καλή σας Απόλαυση!!

 

Γράφει Η Καρανασου Χριστίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now