Ποιόν να επιλέξω να με καθοδηγήσει

 
Ο χώρος του Fitness συνεχώς εξαπλώνεται και διογκώνεται από τη μια μέρα στην άλλη.
 
 
Οι επιλογές πλέον για τον κατάλληλο Διατροφολόγο ή Γυμναστή είναι πολλές.
 
 
Ωστόσο ΠΟΙΟΣ είναι ο κατάλληλος μέσα στο χάος;
 
 
Με τι ΚΡΙΤΗΡΙΑ πρέπει να σκέφτεσαι την ορθή επιλογή;
 
 
1) ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Η παραπληροφόρηση παντού ελλοχεύει στην σημερινή εποχή για αυτό σκέψου ορθολογικά και προτίμησε ένα άτομο να σε αναλάβει με σπουδές στη Διατροφή ή την Άσκηση για να γνωρίσει τον δρόμο προς την επιτυχία σου. Είναι διαφορετικό να εμπιστευτείς ένα άτομο με 4-5 χρόνια σπουδές στην πλάτη του και άλλο με μερικούς μόνο μήνες.
 
 
2) ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΝΕΕΙ: Οι σπουδές και η κατάρτιση είναι σίγουρα απαραίτητες αλλά βρες το κάτι παραπάνω στο άτομο που θα επιλέξεις να αναλάβει την υγεία και το σώμα σου. Η έμπνευση και η θετική ενέργεια που μπορεί να σου προσδίδει σε κάθε συνεδρία, στην τελική μπορεί να αποδειχθούν ακόμα πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία.
 
 
3) ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: Ένας αδρανής επαγγελματίας χωρίς δραστηριοποίηση στον χώρο σημαίνει κάτι. Ή δεν αγαπά το αντικείμενό του ή μένει στάσιμος στις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιστήμες όπως της Διατροφής αλλά και του χώρου του Fitness. Επέλεξε αυτόν που δείχνει καθημερινό πάθος για την δουλεία του.
 
 
3) ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: Ίσως το τελευταίο και όχι τόσο σημαντικό. Αλλά σκέψου να σε συμβούλευε ένας Διαιτολόγος ή Γυμναστής με παραπάνω κιλά και όχι υγιεινές συνήθειες. Σαν εικόνα είναι λίγο αντιφατική. Μπορεί οι γνώσεις και η κατάρτιση να ”ξεχειλίζουν” σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο ο επαγγελματίας πρέπει να είναι ο καλός δάσκαλος πρώτα στον εαυτό του και μετά στα άτομα που καθοδηγεί.
 
Η επιλογή στην τελική, μαζί με όσα άλλα κριτήρια έχεις θέσει, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
 
 
 
Γράφει ο Αντωνίου Γιάννης
Επ. Διευθυντής Nutripass
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc, Pn1, P.T.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now