7 Τρόποι Να Κολλήσεις Με Τους Στόχους του 2019!

Γράφει ο Θάνος Χρυσαειδής
Πόσες φορές έχεις βάλει στόχο να πετύχεις κάτι την νέα χρονιά; Να γίνεις fit, να βγάλεις περισσότερα χρήματα, να αλλάξεις δουλειά κλπ κλπ….; Αν το κάνεις έστω και μία φορά τον χρόνο θα σου πω πρώτα μπράβο! Ο λόγος που θα το κάνω αυτό είναι συγκεκριμένος.
 
Σκέψου ότι μόνο το 50% του πληθυσμού βάζει στόχο. (Απίστευτο ε; Όπως λέει και το ρητό: εάν δεν έχεις στόχους να δουλέψεις τότε θα δουλεύεις για τους στόχους κάποιου άλλου).
 
Από την άλλη το 25% αυτών που ήδη έχουν αποφασίσει ότι θέλουν μία αλλαγή η πρόοδο στην ζωή τους, αναλαμβάνει δράση, κάνουν το πρώτο βήμα βρε αδερφέ και μόνο το 8% αυτών πετυχαίνει το στόχο του. Τι γίνεται στην διαδρομή, τι γίνεται και οι υπόλοιποι χάνονται στο πέρας του νέου χρόνου; (Τι είδους λόγους αναπαράγουν μέσα στο κεφάλι τους που τους κρατάνε φυλακισμένους στην ίδια βαρετή καθημερινότητα;)
 
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 7 σούπερ απλούς και πολύ δυνατούς τρόπους να τιθασεύσεις τον εαυτό σου να πετύχει τους στόχους που θα θέσεις! Πάμε λοιπόν…
 

Το #Νο1 και σούπερ ντούπερ σημαντικό είναι να Ξέρεις Τι Θες.

 
Αποφάσισε Τι Θες Αδερφέ! Και αν νομίζεις ότι είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο τότε θα έρθω να προσθέσω το εξής. Χρησιμοποίησε την τεχνική της αντίθετης στοχοθέτησης. Ας υποθέσουμε ότι κάνουμε προσωπικές συνεδρίες και σε ρωτάω τι θες; Εκεί ξεκινάς να μου κατεβάζεις όλα τα πράγματα που ΔΕΝ ΘΕΣ (το έχω δει σε εκατοντάδες συνεδρίες μου)!!!
Πως ακριβώς να χρησιμοποιήσεις την άσκηση της αντίθετης θέλησης; Είναι απλό.
Από το ΔΕΝ ΘΕΛΩ στο ΘΕΛΩ.
Δεν θέλω να έχω κοιλιά —> Θέλω να ζυγίζω 62 κιλά με γραμμωμένη κοιλιά.
Δεν θελω να είμαι τόσο άτυχος —> Θέλω να είμαι πιο τυχερός.
Δεν θέλω να πίνω τόσο πολύ κάθε παρασκευή—> Θέλω να πίνω 1 ποτήρι κρασί κάθε παρασκευή. Το πιάνεις , δεν το πιάνεις;
Κάνε τον στόχο σου συγκεκριμένο τώρα. Ένας συγκεκριμένος στόχος μπορεί να είναι να χάσεις 1 κιλό την εβδομάδα τις πρώτες 4 εβδομάδες. Να θυμάσαι ότι το μυαλό λειτουργεί ως μαγνήτης στόχων, ψάχνει συνεχώς να σου πραγματοποιήσει τους στόχους που του θέτεις συνειδητά ή μή.
 

Το #Νο2 να έχεις έναν φίλο ή coach που θα σε ελέγχει και θα λογοδοτείς.

 
Ήξερες ότι είναι είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις μαζί με κάποιον προς τους στόχους σου; Σκέφτηκες ότι αυτό μπορεί να σε εκτοξεύσει να πετύχεις γρηγορότερα αποτελέσματα; Είμαι σίγουρος πως ξέρεις κι εσύ την σημασία του. Όταν δουλεύεις μαζί με έναν προπονητή θα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τον στόχο εκεί που πριν θα τα παρατούσες.
 

 

Το #Νο3 Να Γνωρίζεις Το Αποτέλεσμα και Το Λόγο Όταν θέτεις τον στόχο σου, να ρωτάς τον εαυτό σου τον ΛΟΓΟ που θέλει να το πετύχει.

 
Η αλήθεια είναι πως είμαστε το αποτέλεσμα των λόγων και των ιστοριών που αναπαράγουμε μέσα στο μυαλό μας. Κάτσε για λίγα λεπτά και σκέψου τους νέους σου στόχους και τους λόγους που θες να τους πετύχεις. Πόσο διαφορετικός θα είσαι μόλις τους έχεις ήδη πετύχει, τι περισσότερο θα κάνεις και τι περισσότερο θα έχεις; Ας πούμε πως ένας στόχος θα είναι να πηγαίνεις για τρέξιμο 2 φορές την εβδομάδα. Σκέψου πως θα είσαι σε 2 μήνες; Τι θα κερδίσεις κάνοντας το αυτό; Πως θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σου; Πχ θα παίζεις καλύτερα με τα παιδάκια σου, θα νιώθεις περισσότερη ενέργεια.
 

Το #Νο4 Μην ξεκινήσεις ποτέ την ημέρα σου πριν την τελειώσεις Είναι κρίσιμης σημασίας να οραματίζεσαι την επόμενη ημέρα σου.

 
Οραματισμός και Προγραμματισμός είναι το κλειδί…Την έννοια του προγραμματισμού την μάθαμε στο σχολείο. Σκέψου πως ένιωθες όταν πήγαινες προετοιμασμένος στα διαβάσματα της επόμενης ημέρας. Υπέροχα έτσι δεν είναι; Το μυαλό σου λειτουργεί μαγνητικά σε αυτή την άσκηση. Μόλις το μυαλό ζωγραφίσει και απεικονίσει κάτι το περνάει σε ασυνείδητο επίπεδο. Αυτό θα σε βοηθήσει καθώς θα πετύχεις αυτό που ήθελες πιο αβίαστα.
Τι κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς όμως; Δεν οργανώνουμε την επόμενη ημέρα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουμε σε ηττοπαθείς συμπεριφορές. Όταν έχει περάσει η ώρα και είσαι κουρασμένος… αρχίζει και κάνεις ερωτήσεις αμφιβολίας τύπου…τι θα γίνει εάν δεν πάω γυμανστήριο; Τι θα γίνει εάν τελικά δεν φάω αυτό που πρέπει; Τι θα γίνει εάν δεν πάω σήμερα για μάθημα; Τα χρειάζομαι όλα αυτά τώρα ; Άρχισε από σήμερα να προγραμματίζεις την επόμενη μέρα σου. Θα είσαι περισσότερο προετοισμένος για την καθημερινότητα που θες 🙂
 

To #No5 Η καλύτερη στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν 20 χρόνια πριν, η αμέσως καλύτερη είναι τώρα.

 
Έχεις ακούσει για την αναβλητικότητα που είναι η κύρια μάστιγα των εποχών μας; Κάνε μία απλή κίνηση σήμερα προς τον στόχο σου, έστω κάτι μικρό. Στείλε μου ένα μήνυμα ότι σε ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα απόλυτης ανάπλασης σώματος ( είναι ένα πρώτο βήμα). Θα δεις πως όταν κάνεις το πρώτο βήμα τα υπόλοιπα έρχονται ευκολότερα… Φέρε για λίγο στο μυαλό σου τα διαστημόπλοια, το δυσκολότερο έργο τους είναι να ξεκινήσουν την απογείωση.
 

Το #Νο6 The Best Way To Eat An Elephant, is a bit at a time.

 
Λένε οι ξένοι πως ακόμα και έναν ελέφαντα εάν θες να φας, ο καλύτερος τρόπος είναι ένα κομμάτι την φορά. Σπάσε τον στόχο σου σε μικρότερα κομμάτια που θα μπορείς να τα πετύχεις πολύ πολύ εύκολα. Ας πούμε ένας στόχος στην διατροφή θα ήταν πως σήμερα δευτέρα θα αγοράσω όλα τα φαγητά. Αυτό μόνο; Ναι αυτό μονο. Ύστερα από λίγο καιρό θα μπορείς να επαναξιολογήσεις εσύ ή μαζί με τον προπονητή σου τυχόν αλλαγές που θα θες. Το #Νο7 δεν υπάρχει αποτυχία, μόνο ανατροφοδότηση.
Εκεί που πάνε όλα καλά, προχωράς στον μονοπάτι σου και ξαφνικά κάτι συμβαίνει. Κάτι πάει εντελώς στραβά. Ποιος τύπος ανθρώπου θα ήθελες να είσαι ; Αυτό που θα πει: “τα παρατάω, δεν είναι για μένα. Δεν μου ταιριάζει αυτός ο στόχος” ή Αυτός που θα πει: “ Τι μπορώ να μάθω από αυτό; πως μπορώ να το εκμεταλλευτώ για να πετύχω το στόχο;” Τι είναι προτιμότερο; Εσύ ποιος τύπος θα αποφασίσεις να είσαι;
 
Επιστημονικός ΣυνεργάτηςΓράφει ο Θάνος Χρυσαειδής
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Master NLP Coach
Επ. Συνεργάτης Nutripass
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now
Book Now